امروز :
Skip to main content

باید موانع عدالت‌خواهی از میان برود تا مردم از حق خود دفاع کنند/ همه کارها با اعتقاد به امامت، حیات پیدا می‌کنند

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در برنامه زنده تلویزیونی تا آسمان، گفت: باید موانع عدالت خواهی از میان برود تا مردم خودشان از حقشان دفاع کنند و بتوانند فریاد عدالت خواهی را مطرح کنند. ارتباطات انسانی بین مردم مطرح شود که اگر در یک جایی از جهان ظلم می‌شود، انسان‌ها در جاهای دیگر نیز به داد آن‌ها برسند.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در برنامه زنده تلویزیونی "تا آسمان" که از شبکه قزوین و شبکه ملی شما پخش شد با اشاره به ویژگی‌های جامعه مهدوی اظهار کرد: ابتدا باید ببینیم که قرآن و دین به مقوله عدالت، چه نگاهی دارد. آیا اصولا این موضوع مطرح بوده و در متون دینی ما از عدالت سخن به میان آمده؟ آیا قرآن و دین، مردم را تشویق کرده که به سمت عدالت حرکت کنند؟ یا در این زمینه ساکت است؟

 

امام‌جمعه قزوین افزود: با مراجعه به قرآن کریم و متون روایی، ملاحظه می‌کنیم که در دین ما موضوع عدالت بسیار جدی و مهم مطرح شده است؛ برای مثال در آیه 25 سوره مبارکه حدید، خدای متعال می‌فرماید " لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ"؛ یعنی همه پیغمبران را ما با معجزات و دلایل روشن و عدله مورد قبول عقل و منطق بشری مبعوث به رسالت کردیم.

 

وی گفت: خداوند می‌فرماید که ما کتاب و مکتب را در اختیار پیغمبرانمان قرار دادیم؛ همه این‌ها را مهیا کردیم تا انسان‌ها برای قسط و عدل قیام کنند و به پا خیزند.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: جالب این است که قرآن نمی‌فرماید که ما آمدیم مردم را وادار کنیم به قسط و عدل؛ یا تهدید کنیم که با ترس پای قسط و عدل بیایند؛ این شیوه قرآن نیست.

 

آیت الله عابدینی ابراز کرد: قرآن کریم می‌فرماید، باید کاری کنید که خود انسان‌ها رشد کنند و عدالت خواهی فرهنگ شود؛ هرکس عدالت را بفهمد و طالب آن باشد؛ به دنبال آن می‌رود.

 

وی بیان کرد: باید موانع عدالت خواهی از میان برود تا مردم خودشان از حقشان دفاع کنند بتوانند فریاد عدالت خواهی را مطرح کنند. ارتباطات انسانی بین مردم مطرح شود که اگر در یک جایی از جهان ظلم می‌شود، انسان‌ها در جاهای دیگر نیز به داد آن‌ها برسند.

 

امام‌جمعه قزوین اضافه کرد: اینکه رسول اکرم(ص) فرمودند: «مَنْ سَمِعَ رجلا ینادی یا لَلْمُسْلِمینَ فَلَمْ یجِبْهُ فَلَیسَ بِمُسْلِمٍ» این یعنی عدالت خواهی در سطح جهان. در هر کجای دنیا هر کسی بگوید که "ای مسلمانان به من ظلم می‌شود و به داد من برسید". چه بسا اگر این فرد که از مسلمانان کمک می‌خواهد هم مسلمان نباشد اما پیغمبر ما فرمودند اگر مسلمانان به داد او نرسند، مسلمان نیستند.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: بنابراین حتی اگر ملت‌های غیراسلامی هم فریاد کمک و عدالت‌خواهی سر دهند، نیز مسلمانان باید مقابل ظلمی که به آن‌ها می‌شود، بایستند و جلوی آن را بگیرند. لذا این رسالت همه کتاب‌های آسمانی و انبیای الهی، به ویژه پیامبر خاتم(ص) و قرآن کریم است.

 

وی اظهار کرد: جزو اهداف ظهور منجی عالم بشریت است که یک نفر قرار است، بیاید تا عدالت را در جهانی که بوی ظلم و تجاوز و ارعاب می دهد و قدرت‌های استکباری برای مردم ناامن کرده است، حاکم کند.

 

آیت‌الله عابدینی با اشاره به نقش مردم در جامعه مهدوی افزود: همانطور که آیه 25 سوره حدید بیان می‌کند، نشان می‌دهد که پایه اصلی برقراری عدالت خود انسان‌ها هستند. یعنی یک معرفتی پیدا کنند که با انگیزه و علاقه، انتظار عدالت را بکشند.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: همین فرهنگ انتظار ظهور منجی عالم بشریت، یعنی انتظار عدالت، یعنی منافع شخصی خود را در مسیر برقراری عدالت قرار دهیم؛ اگر این بلوغ، رشد معنوی و ایمانی، رشد فرهنگی و رشد ارزش‌های متعالی انسانی در انسان‌ها بروز و ظهور کند نیز زمینه اجرای عدالت فراهم است.

 

وی تصریح کرد: اگر عدالت را طبق منافع شخصی خود تعریف کنیم، هرج و مرج ایجاد می‌شود؛ قرآن هم می‌فرماید که انسان‌ها خودشان باید به این فرهنگ برسند، آن زمان است که عدالت اجرا می‌شود.

 

آیت‌الله عابدینی تاکید کرد: امام زمان (عج) منتظر بلوغ و رشد ماست، درواقع ما منتظر نیستیم لذا ما زمانی منتظر واقعی خواهیم بود که کاملا برای اجرای عدالت آماده شویم. اگر این آمادگی در ما ایجاد شود، آن زمان اجرای عدالت برای مصلحان عالم و بندگان شایسته خدا که وعده داده شده، آسان می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: فاصله فقیر و غنی که بارها در کلام امام راحل، رهبر انقلاب و متون دینی دیده شده باید برداشته شود. اینطور نباشد که عده‌ای از پرخوری دچار گرفتاری شوند و یک عده هم از کمبود امکانات غذایی و فقر، محتاج پزشک و دکتر باشند.

 

امام جمعه قزوین ابراز کرد: اگر عدالت اجرا شود، هر چیزی سر جای خودش قرار می‌گیرد و زندگی برای همه زیبا می‌شود، اگر عدالت اجرا نشود، آن‌هایی هم که ثروتمند هستند از زندگی لذت نمی‌برند چنانکه فقرا هم با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: پس باید همه منتظر اجرای عدالت باشیم و این فرهنگ و بلوغ معنوی فهم ارزش و آرامش بخشی عدالت، برای همه انسان‌ها را میسر می کند.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: قرآن کریم اخلاق را چیزی که به صورت گریم روی چهره ما قرار گیرد و رفتاری که فقط ظواهر ما را زینت دهد، نمی‌بیند، بلکه قرآن کریم زیرساخت برای اخلاق ایجاد می‌کند.

 

امام جمعه قزوین ادامه داد: به عبارت دیگر مدرسه اخلاق در اسلام، درسش را از استحکامات اعتقادی آغاز می‌کند که شامل عقیده به خدا و روز رستاخیز، عقیده به رسالت و نبوت انبیای الهی، اعتقاد راسخ به حقانیت کتاب‌های آسمانی به ویژه قرآن کریم و اعتقاد به ولایت و امامت یعنی اعتقاد به انسان‌های کاملی که در عبادت و بندگی و انسانیت در قله‌ها قرار گرفتند، است.

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: وقتی ما این مرحله را پیمودیم، قرآن کریم و دین عبادت را به ما سفارش می‌کند و می‌گوید که شما جز عبادت نباید کار دیگری کنید و به عبارت دیگر یعنی هر کاری که در امور زندگی انجام می‌دهیم، باید عبادت و برای رضای خدا محسوب شود.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: تمام این کارها و عبادت‌ها با نماز که ستون دین است، قوام پیدا می‌کند و با ستون امامت و ولایت ارزش پیدا می‌کنند و جان می‌گیرند. همه کارها با اعتقاد به امامت، حیات پیدا می‌کنند و زیبا می‌شوند.

 

امام جمعه قزوین ادامه داد: اگر این موارد در جامعه ایجاد شد، زمینه بروز و ظهور اخلاق هم فراهم می‌شود، لذا عبادت برای ما تقوا را ایجاد می‌کند که ما را به روح کریمانه می‌رساند. وقتی هم به کرامت رسیدیم، عالی‌ترین درجات اخلاقی را پیدا می‌کنیم.

 

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: جالب است که قرآن هم با روح کریمانه توصیف شده و آیه آیه آن آمده تا ما را به سمت روح کریمانه هدایت کند، هر اندازه با قرآن انس بگیریم نیز همان اندازه اخلاقمان رشد پیدا می‌کند و به جامعه مهدوی نزدیک می‌شویم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به اهمیت امنیت در جامعه مهدوی افزود: در آیه 126 سوره بقره؛ خدای متعال ما را دعوت می‌کند به گفتگویی که بین او و حضرت ابراهیم(ع) اتفاق افتاده است، و این گفتگو مربوط به زمانی است که حضرت مشغول ساختن خانه خدا بوده است و مکه هنوز محل زندگی انسان‌ها نشده است.

 

امام جمعه قزوین ادامه داد: حضرت ابراهیم می‌فرماید که "خدایا اینجا را کاری کن تا شهری امن شود" در این جمله دو خواسته مطرح می‌شود. یکی اینکه اینجا به شهر تبدیل شود، پس نشان می‌دهد زندگی اجتماعی در دین بسیار مطلوب است.

 

وی در پایان گفت: بعد از این، حضرت اولین نیازمندی را مسئله امنیت مطرح می‌کند؛ وقتی ما شرایط سرزمین‌های اشغالی و سوریه را می‌بینیم، پی می‌بریم که امنیت از آب و نان واجب‌تر است. لذا اولین واجب زندگی انسان امنیت است.