نماینده ولیفقیه در استان قزوین در مراسم تجلیل از خیرین خیریه ایتام و مستمندان گفت: کسانی که به فکر نیازمندان هستند، از سختی روز قیامت حفظ میشوند.
آیتالله حسین مظفری در مراسم تجلیل از خیرین خیریه ایتام و مستمندان اظهار کرد: شما توفیق بزرگی دارید که ایتام را کفالت و سرپرستی میکنید، بنده به حال شما غبطه میخورم که فعالیتهایتان مصادیق بارزی از ایثار و فداکاری است.
وی ادامه داد: در قرآن آیات فراوانی درباره انفاق وجود دارد، معمولا در کنار اقامه نماز، بحث ایتاء زکات وجود دارد و این زوج در قرآن دهها مرتبه در کنار یکدیگر ذکر شدهاند، زمانی که خدای متعال میخواهد ابرار و نیکان را معرفی میکند، در ضمن بیان ویژگیهای آنان، در آیه 8 سوره انسان میفرماید «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا»، یعنی (و به پاس دوستى خدا، بينوا و يتيم و اسير را خوراك مىدادند).
امام جمعه قزوین عنوان کرد: در این آیه اطعام بهعنوان یکی از مهمترین نیازمندیهای ایتام و نیازمندان ذکر شده است، نیکان کسانی هستند که از نیازمندیهای یتیمان، اسیران و نیازمندان غفلت نمیکنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: در این آیه «عَلَى حُبِّهِ» دو نوع تفسیر شده است، یک معنا این است که ابرار علیرغم علاقهشان به اموالشان، از مال و سرمایه خود دل میکنند تا موفق به این ارزش شوند که به یتیمان رسیدگی کنند، در تفسیر دیگری هم معنای این کلمات این است که ابرار رسیدگی به نیازمندان را از روی محبت به خدای متعال انجام میدهند؛ البته هر دو معنا صحیح است.
وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیات 9 و 10 سوره انسان میفرماید «إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا، إِنَّا نَخَافُ مِنْ رَبِّنَا يَوْمًا عَبُوسًا قَمْطَرِيرًا»، یعنی (ما براى خشنودى خداست كه به شما مىخورانيم و پاداش و سپاسى از شما نمىخواهيم، ما از پروردگارمان از روز عبوسى سخت هراسناكيم).
آیتالله مظفری تأکید کرد: مطابق این آیات، زبان حال ابرار این است که ما از روی محبت خدا و برای جلب رضای خدا این کار را میکنیم و هیچ توقع و انتظار تشکر و پاداشی از سوی نیازمندان نداریم، ما نگران قیامت خود هستیم و منتی بر سر نیازمندان نداریم، ما در حال جمعآوری توشه برای روز سخت قیامت هستیم.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خدای متعال در آیات 11 و 12 سوره انسان میفرماید «فَوَقَاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذَلِكَ الْيَوْمِ وَلَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَسُرُورًا، وَجَزَاهُمْ بِمَا صَبَرُوا جَنَّةً وَحَرِيرًا»، یعنی (پس خدا هم آنان را از آسيب آن روز نگاه داشت و شادابى و شادمانى به آنان ارزانى داشت، و به پاس آنكه صبر كردند بهشت و پرنيان پاداششان داد).
وی یادآور شد: مطابق این آیات، خداوند نیکانی را که به فکر نیازمندان هستند، از سختی روز قیامت حفظ کرده و چشم آنها را روشن خواهد کرد، و بهشت خود و برترین لباسهایی که به بهشتیان عنایت میکند را به آنها عنایت خواهد کرد.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: بنابراین همانطور که ابرار در دنیا به فکر تأمین پوشاک ایتام و نیازمندان بودند، در قیامت خداوند پوشاک بهشتی را بر تن آنها میپوشاند، همانطور که آنها در این دنیا به فکر تأمین غذای نیازمندان و فقرا بودند، در قیامت نیز خداوند برترین غذاها را به آنها عطا میکند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: این آیات و امثال این آیات دل هر مؤمنی را به خود جذب کرده و مؤمنین را تشویق میکند که اگر میتوانند قدمی در این مسیر بردارند، کوتاهی نکنند.
وی بیان کرد: روایات هم در این زمینه زیاد است، پیامبر (ص) فرمودهاند من و کسی که یتیمی را کفالت میکند، مانند دو انگشتی هستیم که در قیامت در کنار هم قرار داریم، این افراد منزلتشان از من پایینتر است اما در کنار هم قرار داریم.
آیتالله مظفری خاطرنشان کرد: در روایتی دیگر آمده که پیامبر (ص) فرمودهاند کسی که یتیمی را کفالت کند و نیازهای او را برآورده کند، خدای متعال بهشت خود را بر او واجب خواهد کرد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: در روایتی دیگر نیز نبی مکرم اسلام (ص) فرمودهاند در بهشت خانهای تحت عنوان «دار الفرح» به معنای خانه خوشی و سرور است، تنها بهشتیانی اجازه ورود به این خانه را دارند که یتیم یا یتیمانی از مؤمنین را در دنیا خوشحال کرده باشند؛ طبیعتا ماندگارترین خوشحالی یتیمان زمانی حاصل میشود که نیازهای اساسی آنان برآورده شود، شما عزیزان چنین توفیقی را پیدا کردهاید، انشاءالله خداوند به فعالیتهای شما برکت بدهد و مجاهدتهای مالی شما را قبول بفرماید.