امام جمعه قزوین در همایش سفیران آیهها گفت: سختیها و نعمتها؛ دو جلوه از حکمت خداوند است.
آیتالله حسین مظفری در همایش سفیران آیهها که در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: عالم به دست خدای متعال است، یکی از صفات پروردگار، صفت ربوبیت است، خداوند ربالعالمین است، در مفهوم رب هم مالکیت و هم تدبیر نهفته است، یعنی خدا هم مالک عالم و هم مدبر عالم است.
وی ادامه داد: در دعای شریف سمات خدا را به اسماء مختلفی که دارد قسم میدهیم، پس معلوم میشود که خدای متعال توسط اسماء خود عالم را اداره میکند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: اسماء خدای متعال به اسماء جمال و جلال تقسیم میشود، اسماء جلال خدا آن دسته از اسماء هستند که وقتی انسان آنها را میشنود یک ابهت، خوف و رعب در دل او ایجاد میشود، برای مثال اسم عزیز را در نظر بگیریم، در زبان عربی اسم عزیز به معنای محبوب نیست، بلکه به معنای نفوذناپذیر و غلبهناپذیر است، یا برای مثال «اشد المعاقبین» و «اسرع الحاسبین» اسماء جلال خدا هستند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: دسته دیگری از اسماء خدا، اسماء جمال هستند که وقتی انسان آنها را میشنود جذب آنها میشود، برای مثال غفور، رحیم، شکور، لطیف و اسماء دیگری که در این راستا هستند.
وی خاطرنشان کرد: اهل معرفت با الهام از آیات و روایات میگویند که در دل هر جمال الهی، جلالی نهفته است. همچنین، در باطن هر جلال خدا میتوان با جمال پروردگار روبهرو شد.
آیتالله مظفری تأکید کرد: هر حادثهای که در زندگی برای ما رخ میدهد، اعم از حوادث خوشایند یا ناخوشایند، اینها حاصل اسماء جلال و جمال خدا هستند، اگر این شخص از همین جمال الهی درست استفاده نکند، با قهر و غضب الهی یعنی با جلال خدا روبرو خواهد شد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: برای مثال اگر انسان بیمار شود، عزیزی را از دست بدهد و مصیبت ببیند، اینها نشانهای از جلال خداوند هستند، طبع انسان اینها را نمیپسندد اما خدای متعال بر اساس حکمتش همه اینها را در زندگی ما قرار داده است و در کنار خوشیها و کامیابیها، انبوهی از ناکامیها نیز در زندگی ما وجود دارد.
وی یادآور شد: اگر ما با این سختیها و مشکلات درست روبرو شویم و آنچنان که باید و شاید با آنها برخورد کنیم، نتیجه آن جمال الهی و بهرهمندی از نعمات پروردگار در دنیا و آخرت است؛ برخی از آیات قرآن این معنا و مضمون را تأیید میکنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: یکی از سنتهای خدا استدراج است که گاهی به بندگانی نعمت عنایت میکند، آن بنده به جای اینکه شاکر نعمت خدا باشد ناسپاسی میکند، خدا نعمت آن شخص را بیشتر میکند و این بنده به اشتباه میافتد و فکر میکند که راه درستی را میرود و اگر همین راه را برود چیزهای بیشتری به دست میآورد، همان راه را ادامه میدهد و در نهایت، گرفتار عواقب اشتباهات خود خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: خدای متعال در آیات 182 و 183 سوره اعراف میفرماید «وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ، وَأُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ»، یعنی (و كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند به تدريج از جايى كه نمىدانند گريبانشان را خواهيم گرفت، و به آنان مهلت مىدهم كه تدبير من استوار است).
وی بیان کرد: خداوند در این آیات میفرماید کسانی که آیات را تکذیب کردند، من به آنها مهلت میدهم، اینها دچار کید خدا شده و در سراشیبی سقوط قرار گرفتهاند، اما خودشان تصور میکنند در حال بالا رفتن هستند.
آیتالله مظفری خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه 178 سوره آلعمران میفرماید «وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوا إِثْمًا وَلَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ»، یعنی (و البته نبايد كسانى كه كافر شدهاند تصور كنند اينكه به ايشان مهلت مىدهيم براى آنان نيكوست ما فقط به ايشان مهلت مىدهيم تا بر گناه خود بيفزايند و آنگاه عذابى خفتآور خواهند داشت).
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: خدای متعال در این آیه میفرماید کفار و بندگان ناسپاس فکر نکنند این مهلتی که به آنها میدهیم و این نعمتهایی که در اختیارشان قرار میگیرد خیر است، ما به آنها مهلت میدهیم که گناهانشان بیشتر و بارشان سنگینتر شود.
وی تصریح کرد: خدای متعال در آیه 216 سوره بقره میفرماید «وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُم»، یعنی (و بسا چيزى را دوست مىداريد و آن براى شما بد است).
امام جمعه قزوین یادآور شد: این آیات مصادیق جلال در جمال خدا هستند، نتیجه توجه به این نکته این است که اگر خدا نعمتی به ما داد فریفته و مغرور نشویم، از این نعمت آنچنان که خدا میپسندد استفاده کنیم، حال این نعمت میتواند علم، مال، زیبایی، قوت بازو، امنیت، صحت و سلامت، همسر، فرزند و هر نعمت مادی و معنوی باشد، این نعمتها را در راه رضای خدا به کار بگیریم که نعمت بر ما بماند و تبدیل به نقمت نشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: در جلال خدا هم جمالی نهفته است، یعنی در زندگی دنیا در کنار فرازها، نشیبهایی هم وجود دارد، در کنار کامیابیها، سختیهایی هم وجود دارد، این مشکلات نباید ما را از خدا دور کند. اگر با آنها درست برخورد کنیم، در نهایت از نعمتهای بیپایان الهی بهرهمند خواهیم شد.
وی عنوان کرد: خدای متعال در آیه 216 سوره بقره میفرماید «كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا»، یعنی (بر شما كارزار واجب شده است در حالى كه براى شما ناگوار است و بسا چيزى را خوش نمىداريد و آن براى شما خوب است).
آیتالله مظفری بیان کرد: خداوند در این آیه فرموده ممکن است یک وقت جنگ پیش بیاید، دشمن حمله کند، شما که این را دوست ندارید، اما خیلی مواقع چیزهایی را دوست ندارید در حالی که برای شما خیر است، به شرطی که با آنها درست برخورد کنید.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه 19 سوره نساء میفرماید «وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا»، یعنی (و با آنها بشايستگى رفتار كنيد و اگر از آنان خوشتان نيامد پس چه بسا چيزى را خوش نمىداريد و خدا در آن مصلحت فراوان قرار مىدهد).
وی تأکید کرد: خدای متعال در این آیه میفرماید با همسرانتان به خوبی برخورد کنید، حتی اگر آنها را دوست ندارید، سریع فکر طلاق نکنید، بدانید چه بسا شما از چیزهایی خیلی خوشتان نمیآید اما خدا خیر کثیر در دل آنها قرار داده است.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: حضرت زینب (س) در مجلس یزید فرمود «ما رأیت الا جمیلا»، حضرت فرمودند من در دل اینهمه مصائب، جمال خدا را میبینم، من اگر بر این مصیبت صبور باشم، با جمال خدا روبرو شدهام، کسانی که صابر در مصیبتها باشند، از صلوات، رحمت و هدایت ویژه خدا بهرهمند میشوند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: وقتی مشکلی پیش روی ماست و نیاز به استقامت و مقاومت دارد، اگر این مقاومت نباشد انسان به سراغ راهی میرود که خودش را از این مشکل خلاص کند، اما خداوند میفرماید اگر استقامت ورزیدید به آب روان و گوارا خواهید رسید.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مدیر موفق این است که نه تنها از فرصتهای موجود به خوبی بهره میبرد، بلکه تهدیدها را نیز تبدیل به فرصت میکند، شهید حاج قاسم سلیمانی میفرمودند آن فرصتی که در تهدیدها وجود دارد، در فرصتها نیست، به شرطی که نترسیم و نترسانیم.
آیتالله مظفری عنوان کرد: خیلی مواقع وقتی به پیشرفتها نگاه میکنیم، میبینیم که ابتدا از یک سختی، مشکل و ناکامی شروع شدهاند، اما وقتی مدیر توانایی باز کردن گره و استفاده از تهدیدها را داشته باشد، درهای فرصت را به روی خودش و جامعه باز خواهد کرد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: یک نوع تهدید هم گاهی ناشی از اشتباه ماست، تهدید میتواند انسان را به هلاکت بکشاند، اما حتی اشتباهات خودمان هم میتواند مصداق این باشد که آن تهدید را تبدیل به فرصت کنیم، برای مثال حضرت یونس (ع) ترک اولی کرد، خدا او را در دل نهنگ قرار داد، وقتی در آن موقعیت خطرناک قرار گرفت به خودش آمد، رو به خدا کرد و با خدا راز و نیاز کرد، خدا هم سریع دستش را گرفت و کمکش کرد، در واقع این در دل دریا قرار گرفتن، برای حضرت یونس (ع) تبدیل به معراج شد.
وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه 88 سوره انبیاء میفرماید «فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ»، یعنی (پس دعاى او را برآورده كرديم و او را از اندوه رهانيديم و مؤمنان را نيز چنين نجات مىدهيم)، خداوند در انتهای این آیه میفرماید این سنت الهی است، مؤمنین هم وقتی در مشکلات گرفتار شدند، اگر دست به دامن پروردگار شوند، خدای متعال یاریشان میکند و امدادهای غیبی شامل حالشان خواهد شد، ما در دوران دفاع مقدس و جنگ 33 روزه به خوبی شاهد این امدادهای غیبی بودیم.







