امروز :
Skip to main content

نخستین مرکز داوری خانواده با رویکرد مسجدمحوری در استان با حضور آیت‌الله مظفری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین در مسجد صاحب‌الزمان (عج) شهرک مهدیه قزوین افتتاح شد.

آیت‌الله حسین مظفری در این مراسم اظهار کرد: در دین مبین اسلام بسیار به مسئله وفق، مدارا و سازگاری سفارش شده و اینکه مؤمنین با یکدیگر بسازند و برای رسیدن به خدای متعال و برای داشتن زندگی توأم با آرامش، نقص‌های یکدیگر را نادیده گرفته و از خیلی از نارسایی‌ها و مشکلات اخلاقی که ممکن است در اطرافیانشان وجود داشته باشد، تغافل کنند.

وی ادامه داد: به‌ویژه نسبت به بنیان خانواده تأکید ویژه‌ای صورت گرفته است، به‌عنوان نمونه خدای متعال در آیه 19 سوره نساء فرموده است «وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا»، یعنی (و با آن‌ها بشايستگى رفتار كنيد و اگر از آنان خوشتان نيامد پس چه بسا چيزى را خوش نمى‌داريد و خدا در آن مصلحت فراوان قرار مى‏‌دهد).

امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید با همسرانتان به شایستگی رفتار کنید، اگر حتی از آن‌ها خوشتان نمی‌آید؛ این آیه خیلی از خانواده‌ها را از گسسته شدن و طلاق نجات داده است، چون خدا در این آیه می‌فرماید چه بسا شما چیزهایی را دوست نمی‌دارید اما خداوند در آن چیز خیر کثیر قرار داده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: ممکن است شما به هر جهت از همسرتان خیلی خوشتان نیاید، اما خدا به واسطه او نسل طیب و طاهری به شما عنایت کند.

وی خاطرنشان کرد: لذا مؤمنین باید سطح تحمل و مدارای خود را بالا ببرند و نسبت به همسر، فرزندان، همسایه‌ها، همکاران، اقوام وافراد جامعه مدارا کنند.

آیت‌الله مظفری تأکید کرد: همه ما می‌دانیم که چقدر در دین مبین اسلام نسبت به مراعات همسایه سفارش شده است، تا آنجا که پیامبر (ص) فرمود آنقدر جبرائیل مرا نسبت به همسایه سفارش کرد که گمان کردم همسایه از همسایه ارث می‌برد.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام کاظم (ع) فرموده‌اند اگر می‌خواهید همسایه خوبی برای همسایه‌تان باشید، به این نیست که او را اذیت نکنید، بلکه همسایه خوب بودن به این است که اذیت‌های همسایه‌تان را تحمل کنید.

وی یادآور شد: به‌ویژه در زندگی‌های آپارتمانی امروز که هر چقدر هم افراد رعایت کنند، باز هم سر و صدای کودکان یا مسائل دیگر ممکن است گاهی همسایگان را اذیت دهد، امام (ع) می‌فرماید باید تحملتان را بالا ببرید تا از نظر دین مبین اسلام یک همسایه خوب محسوب شوید.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: وقتی نسبت به همسایه این‌گونه توصیه می‌کنند که باید اذیت‌های او را تحمل کرد، نسبت به همسر طبیعتا این توصیه شدیدتر است، خدای متعال در آیه 14 سوره تغابن می‌فرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ»، یعنی (اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد در حقيقت برخى از همسران شما و فرزندان شما دشمن شمايند از آنان بر حذر باشيد و اگر ببخشاييد و درگذريد و بيامرزيد به راستى خدا آمرزنده مهربان است).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید ای مؤمنین، گاهی همسران و فرزندانتان با شما دشمنی می‌کنند و برخورد خوبی ندارند، در این قبیل موارد سه مرحله توصیه می‌شود، خطایشان را ببخشید و مجازات و تنبیهشان نکنید، اشتباهشان را نادیده بگیرید و گویا اتفاقی نیفتاده و حتی رفتارشان را توجیه کنید، اگر این‌گونه بزرگوارانه با همسر و فرزندانتان برخورد کنید می‌توانید امید داشته باشید از مغفرت و رحمت الهی بیشتر برخوردار می‌شوید.

وی بیان کرد: اگر می‌خواهید خدای متعال شما را بیامرزد، ببخشد و مورد لطف و رحمت قرار بدهد، شما هم در خانواده مظهر لطف و رحمت الهی باشید و سختگیری نکنید.

آیت‌الله مظفری خاطرنشان کرد: این‌ها توصیه‌های دین مبین اسلام نسبت به نحوه برخورد با همسر، فرزندان و همسایگان است، اما به هر حال گاهی ممکن است اختلافاتی بین زن و شوهر، همسایگان و فرزندان پیش بیاید، این‌ها باید به کجا مراجعه کنند؟ یکی از بهترین ملجأها و مأمن‌ها و محل رجوع برای حل اختلافات، خانه خداست و مراجعه به عزیزانی که با احکام دین آشنایی بیشتری دارند و می‌توانند توصیه‌های دین مبین اسلام را به افراد گوشزد کنند، گاهی ممکن است افراد با شنیدن یک آیه قرآن دلشان نرم شود، تحملشان بالا برود، از تصمیم به جدایی و طلاق منصرف شوند و زندگی خوب و آرامی را پیش بگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اوتارخانی مدیر مرکز داوری خانواده با رویکرد مسجد محوری هم گزارشی از برنامه‌های این مرکز ارائه کرد.