امام جمعه قزوین در آستانه ماه مبارک رمضان در مراسم غبار روبی مسجد امام خمینی (ره) گفت: آبادسازی مساجد در قرآن و روایات تأکید شده است.
آیتالله حسین مظفری در مراسم غبار روبی مسجد امام خمینی (ره) که بهمناسبت ماه مبارک رمضان انجام شد، اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این روزها و ساعات باقیمانده از ماه معظم شعبان توفیق پیدا کردیم در این مسجد مبارک که موسوم به نام امام راحل عظیمالشأن است، در جمع شما نمازگزاران عزیز باشیم، انشاءالله همه ما مشمول رحمت و مغفرت الهی ماه معظم شعبان بوده و آماده ورود به ماه خدا و ضیافت الهی شده باشیم.
وی ادامه داد: این مسجد الحمدلله یکی از مساجد فعال و پویای شهر قزوین است و علاوه بر شکوه ظاهری، با حضور نمازگزاران عزیز و برنامههای مختلفی که در این مسجد مبارک برگزار میشود، حقیقتا یکی از مساجد آباد شهر محسوب میشود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: آبادسازی مساجد هم در قرآن و هم در روایات مورد تأکید است، خدای متعال در آیه 18 سوره توبه فرموده است «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسَى أُولَئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ»، یعنی (مساجد خدا را تنها كسانى آباد مىكنند كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و نماز برپا داشته و زكات داده و جز از خدا نترسيدهاند پس اميد است كه اينان از راهيافتگان باشند).
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در این آیه فرموده کسانی مساجد را آباد میکنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند، یکی از نشانههای مؤمنین آبادسازی مساجد است، به این معنا که مؤمنین نسبت به مسجد و خانه خدا بیتفاوت نیستند.
وی خاطرنشان کرد: آباد کردن فقط به ساختن بنا یا تعمیر ظاهری مسجد نیست، البته این هم جزو آبادسازی است، کسی که مسجدی را بسازد یا تعمیر کند بسیار کار خوب و پسندیدهای کرده است، اما تک تک شما عزیزان که در نماز جماعت حضور پیدا میکنید، باید بدانید که با حضور خود در حال آبادسازی مسجد هستید، یعنی آبادی حقیقی مسجد به این است که مسجد فعال باشد، صفهای نماز جماعت شلوغ باشد، هر سه وعده نماز جماعت در آن برگزار شود و جوانها و نوجوانها در مسجد رفتوآمد داشته باشند، الحمدلله مسجد شما همینگونه است.
آیتالله مظفری تأکید کرد: اگر انسان کاری برای خانه خدا و مسجد کند، چه ثمرات و برکاتی دارد؟ در روایت داریم که اگر کسی در روز پنجشنبه و شب جمعه به اندازه ذرهای مسجد را غبار روبی کند، مورد مغفرت خدای متعال قرار میگیرد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در روایت دیگری آمده پیامبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع) فرمودند علی جان! مهریه حورالعین را به آنها بده، امیرالمؤمنین (ع) فرمودند مهریه حورالعین چیست؟ پیامبر (ص) فرمود وقتی در راه میروید اگر زبالهای یا چیز خطرآفرینی میبینید آن را بردارید و به کناری بگذارید، یعنی برداشتن موانع از سر راه مؤمنین یکی از مهریههای حورالعین است، تطهیر مسجد و خارج کردن زباله از مسجد نیز یکی دیگر از مهریههای حورالعین است.