امروز :
Skip to main content

امام جمعه قزوین در دیدار اعضای شورای حل اختلاف گفت: آشنایی با معارف قرآنی، راهی برای کاهش دعاوی قضایی است.

آیت‌الله حسین مظفری در دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حیدری، رئیس و اعضای شورای حل اختلاف اظهار کرد: یکی از سفارشاتی که امیرالمؤمنین (ع) در وصیتشان داشتند، اصلاح ذات‌البین بود و این نشان‌دهنده اهمیت فعالیت‌های شماست که حضرت در دقایق پایانی عمر شریفشان به این مسئله سفارش کرده‌اند.

وی ادامه داد: ما در کتب فراوانی مطالبی را با الهام از آیات و روایات، راجع به اخلاق اسلامی داریم، می‌توان اخلاق اجتماعی را به‌صورت خلاصه در چند نکته بیان کرد، نکته اول این است که یک مؤمن و مسلمان باید سعی کند طوری زندگی کند که آسیب، آزار، ظلم و ستمی از او متوجه دیگران نشود، مسلمان کسی است که دیگران از دست و زبان او در امان و آسوده باشند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: در مراجعاتی که به شما صورت می‌گیرد، این طور تشخیص می‌دهید که یک طرف در حال ستم کردن و زورگویی است و از حق خودش تجاوز کرده است، باید به او تذکر داد که این با مسلمانی جور در نمی‌آید، خدای متعال در آیه 82 سوره انعام می‌فرماید «الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ»، یعنی (کسانی که ایمان آوردند و ایمانشان را به ستمی چون شرک نیامیختند، ایمنی از عذاب برای آنان است، و آنان راه یافتگانند).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید کسانی که ایمان داشته باشند و ایمانشان را با ظلم و ستم آمیخته نکنند، در امنیت و هدایت پروردگار هستند.

وی خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در یکی از خطبه‌هایشان می‌فرمایند به خدا قسم اگر من را به غل و زنجیر ببندند و روی خارهای بیابان بکشند، این برای من دوست‌داشتنی‌تر است از اینکه فردای قیامت خدا و رسولش را ملاقات کنم، در حالی که به احدی از بندگان ظلم کرده و اندکی از متاع دنیا را غصب کرده‌ام.

آیت‌الله مظفری تأکید کرد: خدای متعال در آیه 63 سوره فرقان می‌فرماید «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا»، یعنی (و بندگان خداى رحمان كسانى‏‌اند كه روى زمين به نرمى گام برمى‌دارند و چون نادانان ايشان را طرف خطاب قرار دهند به ملايمت پاسخ مى‏‌دهند).

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اولین ویژگی بندگان خوب خدا این است که مشی متواضعانه دارند و به گونه‌ای زندگی می‌کنند که ظلمی از آن‌ها متوجه دیگران نمی‌شود و آزاری به دیگران نمی‌رسانند.

وی یادآور شد: نکته بعدی که یک مسلمان باید متوجه آن باشد، این است که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در اجتماع مورد بی‌مهری برخی‌ها قرار می‌گیریم و بعضی‌ها حق ما را ادا نمی‌کنند، مؤمن و مسلمان باید این تحمل و این ظرفیت را داشته باشد که از آنان بگذرد، خیلی وقت‌ها ممکن است همسر یا فرزندتان به شما ظلم کنند یا با جسارت و بی‌ادبی با شما برخورد کنند، باید گذشت کرد، خدای متعال در آیه 14 سوره تغابن می‌فرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ»، یعنی (اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد در حقيقت برخى از همسران شما و فرزندان شما دشمن شمايند از آنان بر حذر باشيد و اگر ببخشاييد و درگذريد و بيامرزيد به راستى خدا آمرزنده مهربان است).

امام جمعه قزوین اظهار کرد: خدای متعال می‌فرماید اگر می‌خواهید مورد مغفرت خدا قرار بگیرید و خداوند در قیامت با شما با سختگیری برخورد نکند، شما هم به بندگان خدا سختگیری نکنید و خیلی چیزها را نادیده بگیرید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: یکی از مسائل مورد تأکید در تربیت اسلامی، تغافل است، تغافل یعنی اینکه آدم خودش را به ندیدن بزند، البته تغافل به معنای غفلت نیست.

وی بیان کرد: خدای متعال در انتهای آیه 63 سوره فرقان می‌فرماید مقابله به مثل نکنید، با سلم و سلامت از کنار اذیت‌های دیگران عبور کنید و به امور مهم‌تر بپردازید.

آیت‌الله مظفری خاطرنشان کرد: به فرمایش مرحوم آیت‌الله بهجت (رضوان‌الله تعالی‌علیه) همه گرفتاری‌های ما از این است که از فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) دور شده‌ایم؛ لذا هر چه بیشتر خودمان را به معارف قرآنی نزدیک‌تر کنیم تعداد پرونده‌های محاکم قضایی کاهش پیدا می‌کند.